Personal Trainer

Mijn motto in het leven is ‘Gezond oud(er) worden’. Uiteraard zijn er verschillende aspecten in het leven die hierop invloed hebben. Een aantal zaken hebben we niet in de hand, b.v. erfelijke aandoeningen, verkeersongevallen, enz. Echter is er een aantal zaken waar we wel invloed op hebben, voor mij zijn de twee belangrijkste voeding en beweging.

Ik ben dus ook van mening dat als we oog hebben en houden voor deze twee zaken, we de kwaliteit van het leven kunnen verhogen en dus zo gezond oud(er) kunnen worden.

Ik wil als instructeur/coach een voorbeeld zijn voor mijn cliënten; dit beperkt zich niet tot de oudere cliënten (40+), maar ook voor de jeugd, zodat zij kunnen inzien dat het ook anders kan. Het kan zijn dat hun ouders een andere leefstijl volgen; ook dit kan als katalysator werken om thuis het verhaal te vertellen dat het ook anders kan.

Je ziet nl. vaak dat 40-plussers in een fase van hun leven komt waarop ze vinden dat bewegen vooral voor de jongeren is en ze het vaak als een drempel zien om een personal coach te gaan bezoeken.

Terwijl over het algemeen juist vanaf je 40ste de spiermassa zal afnemen waardoor je minder kracht hebt. Naast het spierverlies, is er ook vaak sprake van een veranderd bewegingspatroon en een verhoogde kans op ziekten. Naast de achteruitgang van de spieren, zijn er ook veel ouderen die last hebben van gewrichtsslijtage en reumatische aandoeningen.

De achteruitgang van spieren is een natuurlijk proces, maar een zittende leefstijl en weinig fysieke inspanning kan dit versnellen. Je kunt spiermassa die verloren is gegaan als gevolg van weinig beweging wel weer opbouwen. Daarvoor moet je in beweging gaan komen.

En daar wil ik mijn steentje aan gaan bijdragen….
Neem contact met me op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.