Fitness@work

Zoek je een motivatie-boost voor je bedrijf? Dan is sporten met collega’s een goed idee

Je in het zweet werken met collega’s; een gek idee? Helemaal niet, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Bedrijfssport – en dus sporten met collega’s – heeft zeer positieve effecten op de productiviteit van werknemers én op het terugdringen van ziekteverzuim. Hup, sportschoenen in de werktas en gaan!

Ten minste, als jij een werkgever bent die tot de sportstimuleerders behoort. En die kans is niet bijster groot: slechts een kwart van de bedrijven biedt werknemers mogelijkheden om te sporten rondom de werkvloer. Zonde, want maar liefst 79 procent van de werknemers geeft aan harder te werken door te sporten. En samen sporten met collega’s bevordert ook nog eens het teamgevoel. Deze cijfers zijn afkomstig van een onderzoek van NationaleVacaturebank.nl.

Ook een onderzoek uitgevoerd in opdracht van het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen onderstreept het nut van sporten met collega’s. “Veel werkende Nederlanders leven op een manier die hun gezondheid en hun werk(productvititeit) in de weg zit,” is te lezen in het onderzoek. Doordat de automatisering en informatisering de afgelopen jaren zijn toegenomen én dat naar verwachting zal blijven doen zal het aantal zittende uren van werknemers stijgen. Daarnaast wordt de werkdruk alsmaar groter, wat leidt tot meer stress op de werkvloer.

Dit alles maakt het belang van fysiek en psychisch fitte en gemotiveerde werknemers groter. En daar kan bedrijfssport dan weer een handje bij helpen. “Het zou lonen voor werkgevers om te investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers. Uit onderzoek blijkt dat het inzetten van bedrijfssport kan leiden tot een verbetering van de algemene gezondheid, vermindering in ziekteverzuim en een verbetering van de werkproductiviteit,” is één van de conclusies.

Daarvoor hoef je niet per se een dure fitnessruimte in te richten. Er zijn genoeg andere mogelijkheden.

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden